V.U.G.S. Carrière

Stagiairs gezocht bij de gemeente Apeldoorn

Image result for gemeente apeldoorn

1. De gemeente Apeldoorn is met ruim 162.000 inwoners de elfde gemeente van Nederland. De organisatie bestaat uit 1.350 medewerkers, verdeeld over 11 eenheden. We zijn een open en ambitieuze organisatie, met volop kansen voor ontwikkeling. Wat nieuwe medewerkers opvalt is de informele sfeer en de open en behulpzame houding van collega’s. Met ons werk dragen we bij aan de vier strategische doelen van de organisatie: het versterken van Apeldoorn als gezinsstad, als ondernemende stad, als toeristisch toplandschap, en een duurzaam Apeldoorn.

De gemeente wil graag zoveel mogelijk opgavegericht werken en we zijn momenteel op zoek naar gemotiveerde studenten (sociale geografie, planologie, bestuurskunde) die een stage willen volgen om ervaring op te doen. Ook in combinatie met een afstudeeronderzoek zijn er in overleg mogelijkheden.

Tijdens je stage krijg je de mogelijkheid om mee te werken in onze programmateams (energie, mobiliteit, klimaatadaptatie, erfgoed, wonen). Een mooie manier om werkervaring op te doen en je een beeld te vormen van het werken bij een grote gemeente. Uiteraard zorgen we voor begeleiding en maak je actief deel uit van de organisatie.

Praktische zaken:

• 36, 32 of 24 uur per week

• Vergoeding (€ 400 bij 36 uur)

• Start en duur van de stage in overleg

Heb je interesse in een stage bij ons of ken je iemand die eventueel interesse heeft om stage te lopen? Neem dan contact op met Annelies Beek, a.beek@apeldoorn.nl

NB. In september 2019 start een nieuwe ronde van het Apeldoorns traineeprogramma. De sollicitatieprocedure start in voorjaar 2019.

2. Apeldoorn is een van de weinige gemeenten die ervoor heeft gekozen om blanco, zonder gemeentelijke agenda, in gesprek te gaan met inwoners over de toekomst van Apeldoorn. Om zoveel mogelijk verschillende inwoners te bereiken, is dit op allerlei manieren gedaan. We gingen de straat op, met een bus op pad, en organiseerden tafelgesprekken. Voor jongeren en Apeldoorners met een migratie-achtergrond zijn er extra activiteiten georganiseerd. Alle input is gebundeld in ‘Toekomstverhalen: hoe zien Apeldoorners 2030?’. Daarna hebben ambtenaren van verschillende beleidsterreinen hun kennis ingebracht. Ook heeft het college van B&W haar ambities voor de komende jaren vastgelegd in het bestuursakkoord.

Het komende half jaar is een spannend half jaar. Alle input (inwoners, ambtenaren, politiek) worden naast elkaar leggen. Welke uitdagingen zijn er? Waar zijn ze tegenstrijdig? En welke dilemma’s zien we? Hoe we dit precies gaan doen is niet in tot in detail uitgewerkt. Daarom is er veel ruimte voor inbreng van de stagiaire. We verwachten dat je meedraait in de kerngroep en inhoudelijk en strategisch meedenkt. De kerngroep bestaat uit ambtenaren van de eenheden Ruimtelijke Leefomgeving en Strategie & Regie. We vragen je om de gemeente te adviseren hoe we samen met inwoners de omgevingsvisie kunnen schrijven (burgerparticipatie). Hoe zetten we de participatie op een goede manier voort? Ook ben je verantwoordelijk voor het eerste hoofdstuk van de Omgevingsvisie waarin de ‘stand van de stad’ wordt weergegeven.

Nieuwsgierig? Kijk op www.apeldoorn2030.nl.

Iets voor jou? Neem contact op met Annelies Beek van de gemeente: a.beek@apeldoorn.nl.

NB. In september 2019 start een nieuwe ronde van het Apeldoorns traineeprogramma. De sollicitatieprocedure start in voorjaar 2019.

Praktisch:

– De voorkeur gaat uit naar een masterstudent planologie.

– Periode: februari t/m juli.

– Het stadhuis is gevestigd aan het Stationsplein in Apeldoorn (dus dichtbij de trein).

– Je krijgt een stagevergoeding, 400 euro per maand voor 36 uur per week.

– Je krijgt geen reiskostenvergoeding.

– Het is mogelijk om regelmatig thuis te werken (in overleg). Op dinsdag is het kernteamoverleg.