V.U.G.S. Carrière

RUIMTEVOLK zoekt enthousiaste stagiair!

Logo

Wij zoeken weer een enthousiaste stagiair! Een gedreven talent dat vanaf september 2019 met ons door het hele land wil werken aan een duurzame transformatie van steden, dorpen en regio’s.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een stagiair die binnen een enthousiast team praktijkervaring op wil doen op het gebied van onderzoek, strategische advisering, visievorming en het werken met diverse partijen en belanghebbenden op het snijvlak van ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken. We zoeken iemand die beschikbaar is vanaf september 2019 voor een periode van zes maanden, voor vier dagen per week. Een ondernemende en gedreven masterstudent (WO) Bouwkunde, Planologie, (Sociale- of economische) Geografie (of een hieraan verwante studie) die goede analytische, organisatorische en communicatieve vaardigheden en een sterke nieuwsgierigheid weet te combineren. Ontwerpvaardigheden en ervaring met GIS zijn een pré! Voor deze stageplek is het van belang dat je interesse en affiniteit hebt met onderzoek, ontwerp- en advieswerk. In deze ‘werkstage’ zul je meedraaien op onze werkplek in hartje Utrecht in onze projectteams, onderzoeken uitvoeren, organisatorische werkzaamheden verrichten en de projectleiders ondersteunen.

Als stagiaire bij RUIMTEVOLK sta je op de eerste rang in het werkveld.

Romy Janssen

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een stimulerende werkomgeving en een deskundig en enthousiast team waarin volop ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Je maakt kennis met uiteenlopende ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in de praktijk, op verschillende plekken in Nederland en bij diverse opdrachtgevers. Bij de start van de stage maken we gezamenlijk een plan waarin we persoonlijke ambities en ontwikkelmogelijkheden vastleggen. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Geen week is hetzelfde bij RUIMTEVOLK. Om je toch alvast een beeld te geven van het werk van een stagiair, hier een voorbeeldweek: op maandag werk je met je projectteam aan een onderzoeksrapport over de toekomst van het buitengebied in een Brabantse regio. Je zoekt bronnen, goede praktijkvoorbeelden en analyseert cijfers of kaartbeelden. Tijdens de dagelijkse gezamenlijke lunch klets je met je collega’s over alles van energietransitie tot de beste nieuwe series. Op dinsdag begin je de dag met het updaten van de CV’s van je collega’s, luister je tijdens de wekelijkse lunchlezing naar je collega die vertelt over haar laatste opdracht en speel je ‘s middags tijdens het teamoverleg een onmisbare rol door alle afspraken te notuleren. Op woensdag reis je af naar het zuiden van het land en zorg je ervoor dat een grote bijeenkomst vlekkeloos verloopt. Je legt materialen klaar, let op de tijd, begeleidt een deelsessie en maakt verslag van de belangrijkste uitkomsten. De donderdag besteed je samen met een projectleider aan het afleggen van interviews met gemeenten over de toekomst van de wijkaanpak, om ‘s avonds nog een bijeenkomst in een dorpshuis in Groningen bij te wonen die je zelf zorgvuldig georganiseerd en voorbereid hebt. Op vrijdag slaap je uit.

Heb je interesse? Stuur dan voor 15 juni een motivatie, een CV en relevante voorbeelden van (ontwerp)projecten/artikelen waaraan je hebt gewerkt naar Anne Herngreen

Kijk voor meer informatie op https://ruimtevolk.nl/vacatures/talentvolle-stagiair/