V.U.G.S. Carrière

Kennisland zoekt stagiair!

Kennisland (KL) is een denktank voor maatschappelijke vernieuwing. We willen Nederland slimmer maken. We werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken die vragen om nieuwe manieren van innoveren. Dit doen we door middel van veelzijdige projecten, onderzoek en advies, onder andere op het gebied van onderwijs. Maak jij je druk over vernieuwing van het onderwijsveld en ben je op zoek naar een uitdagende en dynamische stageplek in hartje Amsterdam? We horen graag van je!

Wanneer?

Vanaf eind augustus 2019 is er een stageplek beschikbaar in ons onderwijsteam . De stage duurt minimaal vier maanden (minimaal 32 uur per week) en bij voorkeur vijf of zes maanden, maar we stemmen dit zoveel mogelijk af op jouw wensen en die van je opleiding.

Wie zoeken we?

We zoeken een ambitieuze en kritische student met een vlotte pen, die zorgvuldig te werk gaat en goed kan organiseren. Initiatief tonen en zelf invulling kunnen geven aan je stageplek is belangrijk. Stages bij Kennisland zijn namelijk altijd een sprong in het diepe. We helpen je natuurlijk op weg, maar verwachten ook de nodige zelfstandigheid. Lees hier over de ervaringen van stagiaires die je zijn voorgegaan. Tijdens je stage werk je mee aan verschillende onderwijsprojecten. Op onze website vind je voorbeelden van de onderwijsinitiatieven waar we momenteel aan werken zoals de Rotterdamse Broedplaats voor vernieuwende leraren en de Broedplaats Hoorn .

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

● het volwaardig meedraaien in het projectteam, bijvoorbeeld door deel te nemen aan

vergaderingen en bijeenkomsten;

● het inhoudelijk helpen vormgeven van de projecten;

● het (mede)organiseren van diverse bijeenkomsten;

● bijhouden van de communicatie-uitingen: website, Twitter, Facebook.

We zijn op zoek naar iemand met een mening over onderwijs(vernieuwing) die proactief meedenkt over de invulling van projecten en de diverse bijeenkomsten. Je kunt goed improviseren en wordt niet zenuwachtig van ad-hocwerkzaamheden. De praktijk is nooit zo gestructureerd als op papier: je bent daarom goed in staat overzicht te creëren in deze dagelijkse realiteit en je krijgt energie van het uitvinden en uitzoeken van nieuwe mogelijkheden. Je staat stevig in je schoenen en fungeert, samen met je collega’s, als schakel tussen alle betrokken partijen.

Wat krijg je daarvoor terug?

Natuurlijk krijg je uitgebreid de tijd om je nieuwe collega’s te leren kennen en ze uit te horen over hun kennisgebieden en lessen uit hun werkpraktijk. Je krijgt een stagebegeleider met wie je tweewekelijks bespreekt hoe het gaat, en wat jouw ontwikkelpunten en activiteiten zijn. Afhankelijk van je eigen leerdoelen en interesses kun je meedoen aan workshops en meewerken aan nieuwe activiteiten en projecten. Bovendien kun je bij Kennisland bijvoorbeeld ook opiniestukken schrijven over een relevant thema en daarbij begeleiding krijgen.

Bij een voltijdstage (40 uur per week) bedraagt de stagevergoeding 500 euro bruto per maand.

Kennisland biedt je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen in een informele werkomgeving op een prachtige locatie in Amsterdam.

Hoe kun je reageren?

Stuur uiterlijk 30 juni een mail met daarin je CV en een motivatiebrief naar Tamara Mangelaars via werk@kl.nl . Voor vragen over de stage kun je ook contact opnemen met Tamara via e-mail of 020-5756720.25