V.U.G.S. Carrière

AM vastgoed: Stagiair gezocht voor thematisch onderzoek bij grote projectontwikkelaar

 

AM is een grote landelijk opererende projectontwikkelaar. Wij ontwikkelen vooral woningen en commercieel vastgoed. Measure, de onderzoeksafdeling van AM, is op zoek naar een ambitieuze student die voor enkele maanden een onderzoek komt uitvoeren. Je krijgt zo een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van een projectontwikkelaar! Specifiek gaat het in het onderzoek om nieuwe vormen van mobiliteit in gebiedsontwikkelingen.

Wat ga je doen
Je gaat in de periode februari t/m mei 2019 aan de slag op de onderzoeksafdeling. Je tijd zal je vooral besteden aan het zelfstandig uitvoeren van het genoemde onderzoek. Daarin word je begeleid door één van de andere woningmarktonderzoekers. Het onderzoek zal in ieder geval bestaan uit een literatuurstudie naar best practices van nieuwe vormen van mobiliteit uit andere landen, maar misschien heb je zelf ook nog ideeën om het onderzoek aan te vullen met andere methoden. Wij willen weten hoe in andere steden en landen wordt omgegaan met de druk op de openbare ruimte, parkeeroplossingen en innovatie in nieuwe vormen van mobiliteit (bijv. deelauto’s of deelfietsen, mobiliteitshubs etc.). Wat kan AM hiervan leren om haar eigen gebiedsontwikkelingen toekomstproof te maken? Uiteindelijk maken we van jouw onderzoek een publicatie die we zullen lanceren op de Provada (grote netwerkbeurs voor project-ontwikkelaars)!

Wat wij zoeken
Wij zoeken een ambitieuze bachelor of masterstudent, met een achtergrond in de sociale geografie of planologie. We vragen een hoog niveau van zelfstandigheid en uitstekende onderzoeksvaardigheden. Ook ben je sociaal vaardig en houd je jezelf staande in een commerciële omgeving. Je hebt affiniteit met het thema mobiliteit en met de woningmarkt. Je denkt mee over wat de uitkomsten van het onderzoek betekenen voor de business case van AM. Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

Wat wij bieden
Wij bieden je een inspirerend inkijkje in de wereld van de projectontwikkeling. Je krijgt de kans om te werken aan een belangrijk onderzoek wat als input kan dienen voor strategische investeringsbeslissingen van de hoofddirectie. Wij kunnen je een passende stage- en reiskostenvergoeding bieden. Standplaats is ons kantoor in Utrecht (Ptolemaeuslaan 80).

Contact
Voor vragen over de stage kan je contact opnemen met woningmarktanalist Josje Hoekveld (josje.hoekveld@am.nl, 06-5543 0067).