V.U.G.S. Carrière

Stages

 

Haal het maximale uit je studie! Kom vijf maanden bij Companen op safari en leer in het wild!

Companen is een organisatie waarbij continu gewerkt wordt aan ontwikkeling. Universiteiten en Hogescholen spelen hierin een belangrijke rol. Bij Companen is altijd plaats voor gedreven studenten die willen werken aan hun en onze ontwikkeling.

Wat kan je in de praktijk met je studievaardigheden? Hoe ziet het werkveld eruit? Waar kan ik met mijn ambities terecht? De beste manier om meer te weten te komen van de praktijk is door een werkervaringsstage bij ons te doen

Meer informatie? klik hier

Stagiairs gezocht!
Stec Groep helpt opdrachtgevers bij economische vragen over gebouwen, gebieden en grond. We zijn doorlopend op zoek naar gemotiveerde studenten die een stage willen volgen om ervaring op te doen. We zoeken naar studenten die een achtergrond hebben in (economische) geografie en/of planologie.

Tijdens je stage krijg je de mogelijkheid om bij adviestrajecten mee te werken in onze projectteams. Een mooie manier om werkervaring op te doen en je een beeld te vormen van het werken bij een adviesbureau. Je wordt begeleid door een ervaren projectmanager. Je maakt actief deel uit van de organisatie. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een afstudeeronderzoek te doen en een scriptie te schrijven.

Praktische zaken:

 • 40, 36 of 32 uur per week
 • Bij voorkeur in de periode september t/m januari of februari t/m juni
 • vergoeding (€ 350 bij 40 uur / € 315 bij 36 uur / € 280 bij 32 uur), reiskostenvergoeding en vakantiedagen

Heb je interesse in een stage bij ons of ken je iemand die eventueel interesse heeft om stage te lopen? Neem dan contact op met Lennart Joosten, telefoonnummer
026 – 751 41 00 of stuur een e-mail aan info@stec.nl.

Traineeship Kadaster

Wil jij iets voor de maatschappij betekenen, je grenzen verleggen, veel leren en ontwikkelen? Wil jij meedenken over innovatieve oplossingen voor een leefbare omgeving? De dynamiek van het Kadaster, gebaseerd op vastgoed en geo-informatie, in de volle breedte leren kennen? Dan is ons Traineeship iets voor jou! Begin oktober 2018 start het Kadaster met een tweejarig Traineeship voor vijf nieuwe Trainees, afgestudeerde WO professionals. In wisselende rollen ervaar jij hoe het is om als professional te werken in een omgeving waarin je continu wordt uitgedaagd. Jij gaat aan de slag met drie verschillende opdrachten op het gebied van projectwerkzaamheden, projectleiding, advisering en leidinggeven. De keuze van de opdrachten stemmen we af op jouw ontwikkeling en ambitie.

Verantwoordelijk voor je eigen succes!

Naast deze opdrachten volg je een afwisselend ontwikkelprogramma als groep. Ook kun je eigen keuzes maken die passen bij jouw individuele ontwikkeldoelen. Ons Traineeship vraagt veel eigen initiatief: je bent verantwoordelijk voor je eigen succes. We dagen jou uit om met een frisse blik een waardevolle bijdrage te leveren aan onze organisatie.

Meer informatie? klik hier! 

Op het Nederlands Consulaat-Generaal in New York zijn wij vanaf 4 september op zoek naar twee nieuwe stagairs op de Economische Afdeling: één in de richting Urban Development/Technology/Engineering en één in de richting Startups/Scale-ups . Omdat het Consulaat met veel verschillende markten in contact staan zijn wij op zoek naar studenten met een brede economische interesse. Op economisch vlak ondersteunt het CGNY Nederlandse bedrijven (vooral uit het midden- en kleinbedrijf) die zich op het Noordoostelijke deel van de VS-markt willen begeven. Op dit moment zijn de prioritaire sectoren Energy & CleanTech, Smart City, Water, Resiliency, Innovation, Agriculture, Health en Tech. Deze stage is een unieke kans om in aanraking te komen met zowel business als overheid en wordt zeker gekenmerkt door zijn veelzijdigheid.

Voor meer info zie de volledige vacature: 

Wil jij graag Europese ervaring opdoen en werken in het hart van Brussel? Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie? Houd je van schrijven, zit je graag bovenop het nieuws en sta jij te springen om je te verdiepen in Europese kennisdossiers? Solliciteer dan als beleidsstagiair bij Neth-ER.

Via de Vereniging Neth-ER hebben Nederlandse publieke kennisinstellingen hun krachten gebundeld om beter in staat te zijn goed in te spelen op de Europese beleidsontwikkelingen op de terreinen onderwijs, onderzoek en innovatie. De Vereniging heeft daartoe een kantoor geopend in Brussel en dit bemand met een klein team beleidsmedewerkers, inclusief ondersteunende staf. De beleidsmedewerkers ondersteunen de leden van Neth-ER om tijdig en adequaat te reageren op kansen en bedreigingen ten gevolge van veranderingen in de Brusselse regelgeving op het gebied van kennis. Daarvoor is het noodzakelijk dat zij de leden en hun achterban in Nederland goed informeren over de ontwikkelingen binnen de Europese kennisdossiers. Voor dit werk zijn beleidsstagiairs onmisbaar.

Als beleidsstagiair bij Neth-ER heb je zeer verschillende werkzaamheden. De helft van de tijd zal je meewerken aan de activiteiten van het team van Neth-ER,  zoals nieuws vergaren, artikelen schrijven, naar evenementen van Europese organisaties toegaan en het helpen bij de ontvangst van Nederlandse delegaties op kantoor. Daarnaast ben je bezig met één of meerdere projecten, gerelateerd aan de kennisdossiers van Neth-ER, waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Dit kan bijvoorbeeld een onderzoek zijn, een strategisch advies opstellen of een seminar organiseren. Het onderzoek of advies zou uiteraard ook in het kader van een afstudeerscriptie kunnen worden uitgevoerd.

Wij bieden:

 • een internationale werkervaring midden in het hart van de Europese wijk van Brussel;
 • een goede stagebegeleiding door een beleidsmedewerker met aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling;
 • een prettige en informele leer- en werkomgeving binnen een klein en dynamisch team;
 • aantrekkelijke voorwaarden zoals een stagevergoeding van 500 euro per maand, 50 euro reiskostenvergoeding en een mobiele telefoon.

Meer informatie? klik hier!

Op het Nederlands Consulaat-Generaal in New York zijn wij vanaf 4 september op zoek naar twee nieuwe stagairs op de Economische Afdeling: één in de richting Urban Development/Technology/Engineering en één in de richting Startups/Scale-ups . Omdat het Consulaat met veel verschillende markten in contact staan zijn wij op zoek naar studenten met een brede economische interesse. Op economisch vlak ondersteunt het CGNY Nederlandse bedrijven (vooral uit het midden- en kleinbedrijf) die zich op het Noordoostelijke deel van de VS-markt willen begeven. Op dit moment zijn de prioritaire sectoren Energy & CleanTech, Smart City, Water, Resiliency, Innovation, Agriculture, Health en Tech. Deze stage is een unieke kans om in aanraking te komen met zowel business als overheid en wordt zeker gekenmerkt door zijn veelzijdigheid.

Voor meer info klik hier. 

Directie Sub-Sahara Afrika

De Directie Sub-Sahara Afrika (DAF) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt zes fulltime stageplekken aan voor een aansluitende periode van zes maanden. Startdatum 1 augustus 2018.

Afrika is een continent dat in beweging is: een sterk economische groei biedt interessante kansen voor het bedrijfsleven, terwijl (gewapende) conflicten en mensenrechtenschendingen de stabiliteit van de regio’s bedreigen. Deze dynamiek maakt dat je als stagiair een sterk afwisselend takenpakket hebt en voortdurend voor uitdagingen komt te staan.

Tijdens de stage ondersteun je landenmedewerkers en draag je bij aan het waarborgen van een samenhangend buitenlandbeleid. De dagelijkse werkzaamheden variëren sterk en kunnen uiteenlopen van het beantwoorden van burger- en Kamervragen, het bijwerken van landeninformatie, het voorbereiden en (mee)schrijven van notities voor bewindspersonen tot het organiseren van bezoeken, lezingen en seminars. Daarnaast neem je deel aan vergaderingen met externe partijen – zoals ambassadeurs, ngo’s, politieke actoren of vertegenwoordigers van internationale organisaties.

Wij schrijven u aan met verzoek om deze stageplekken onder de aandacht te brengen. Zou u deze vacatures breed willen verspreiden onder studenten? Wij nodigen met klem ook Nederlandse studenten met een migratie achtergrond uit om te solliciteren. In lijn met het diversiteits-en inclusiviteitsbeleid van het Ministerie en om toegang tot het netwerk van BZ te vergroten, zal bij de selectieprocedure bij gelijke geschiktheid aan hen voorrang worden verleend.

Studenten kunnen zich aanmelden voor plekken bij de verschillende landenclusters. Via deze volgende links is verdere informatie over de zes vacatures te vinden:

 1. Vacature ‘Cluster Ambtsberichten’

https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-directie-sub-sahara-afrika-cluster-ambtsberichten-cab

 1. Vacature ‘Cluster Grote Meren’

https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-directie-sub-sahara-afrika-cluster-grote-meren

 1. Vacature ‘Cluster Hoorn van Afrika’

https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-directie-sub-sahara-afrika–cluster-hoorn-van-afrika

 1. Vacature ‘Cluster Oost-en Zuidelijk Afrika’

https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-directie-sub-sahara-afrika–cluster-oost–en-zuidelijk-afrika

 1. Vacature ‘Cluster West-Afrika’

https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-directie-sub-sahara-afrika–cluster-west-afrika

 1. Vacature ‘Cluster Sahel’

https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-directie-sub-sahara-afrika–cluster-sahel

Bij de afdeling Interbestuurlijke Relaties (IR) bij BZK is een stageplek beschikbaar. We zijn op zoek naar een stagiair die ervaring wil op doen bij het Rijk, analytische sterk is, proactief aan de slag gaat en kan verbinden.
Stagiair(e) monitoring sociaal domein
Ben jij student bestuurskunde, politicologie, communicatiewetenschap, geschiedenis, geografie of heb je een andere relevante studie en wil je een kijkje nemen in de ambtelijke praktijk van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties? Wil jij weten hoe Rijk en gemeenten in tijden van decentralisatie, energietransitie en opvang en huisvesting asielzoekers samenwerken? Wil je meemaken hoe vanuit het Rijk met gemeenten en andere partners naar oplossingen gezocht wordt voor problemen in de samenleving, hoe advisering van de ministerraad tot stand komt en hoe de Tweede Kamer geïnformeerd wordt, dan is deze stageopdracht bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties echt iets voor jou.
Binnen de afdeling Interbestuurlijke Relaties komen alle actuele zaken waar verschillende overheden bij betrokken zijn aan bod. Er wordt onder andere met gemeenten ieder vanuit de eigen verantwoordelijkheid gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in de resultaten van de decentralisaties in het sociaal domein.
Gemeenten en Rijk hebben elk hun eigen informatiebehoefte, maar voor beiden geldt dat de huidige informatie nog beter kan en nog meer antwoord kan geven op de vraag hoe het gaat met de transformatie in het sociaal domein.  De omslag naar integraal werken, meer maatwerk en betere en efficiëntere ondersteuning en zorg is nog in volle gang. In de media komen vooral zaken waar het mis gaat naar voren. Maar hoe gaat het in totaal en hoe kunnen we ervoor zorgen dat het beter gaat? Dat zijn de vragen waar het over gaat.
Als stagiair lever je een bijdrage aan het team dat belast is met het werken aan nieuwe manieren van monitoren en verantwoorden.  Afhankelijk van je vaardigheden en interesses en van de actualiteit kun je ook ingezet worden op andere onderwerpen. Je werkt onder andere aan de voorbereiding van overleggen tussen verschillende departementen en bestuurslagen, het organiseren van bijeenkomsten en je levert een bijdrage aan de werkzaamheden voor een goede advisering en verantwoording aan de minister en Tweede Kamer.
De stageplek loopt van 15 maart 2018 tot 3 september 2018, maar eerder beginnen en/of een kortere of langere stageduur (tot december) zijn in overleg mogelijk.

Stadszaken

Zoek je een leuke, leerzame en relevante stage? Dan is nieuwsredacteur bij Elba-Rec wellicht wat voor jou! Het is een stage waarin sociale geografie en journalistiek gecombineerd wordt. Je schrijft artikelen m.b.t. allerlei stedelijke ontwikkelingen voor de website www.stadszaken.nl. Ook publiceer je in vakbladen als ROm, Vakblad BT en Smart City Magazine. Je leert in korte tijd journalistieke vaardigheden en mag vaak op pad! Je bezoekt evenementen en interviewt de mensen die er toe doen in het ruimtelijke wereldje. Het is dus goed voor je netwerk. Voor de stage staat minimaal drie dagen per week. Daartegenover staat een stagevergoeding en reiskostenvergoeding en uiteraard bovengenoemde ervaring!

Zie meer informatie op: http://www.stadszaken.nl/…/nieuwsstagiair-stadszakennl–rom…

Interesse? Neem contact op met Jan Jager via j.jager@elba-rec.nl

Wil jij graag tijdens je studie werkervaring opdoen in een professionele, internationale en interessante omgeving? Dan is Ecorys echt de juiste plek voor jou. Ter aanvulling van ons Regions & Cities team zijn wij op zoek naar student assistenten. Universitaire studenten kunnen voor twee of drie dagen in de week als student assistent in de Regions & Cities sector aan de slag. Je ondersteunt onze Project Managers met verschillende taken zoals het schrijven van projectvoorstellen, analyseren van data en administratieve taken. Als student assistent kan je je uren flexibel indelen zodat dit prima te combineren is met je studie. Klik voor meer informatie op student assistent Regions & Cities team.

Wil jij bijdragen aan het verhaal van de ruimtelijke toekomst van Nederland? Vanaf september kun jij stage lopen bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu op de directie Ruimtelijke Ontwikkeling bij het project Proeftuin Nederland van Morgen. Nederland staat voor grote uitdagingen. Klimaatverandering en circulaire economie, energietransitie en gezonde leefomgeving, een land met sociaal-inclusieve steden en dorpen en een evenwichtige economische ontwikkeling: Het is duidelijk dat hier een grote ruimtelijke, sociale en bestuurlijke opgave ligt. Deze is niet alleen bestemd voor de overheid. Inmiddels vormen 15 nationale en 15 regionale praktijken de basis van ons netwerk van de Proeftuin Nederland van Morgen.Het verhaal van de toekomst van onze Nederlandse Delta wordt verteld tijdens een tentoonstelling van april t/m november 2018 gedurende Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Op dit moment wordt gewerkt aan het ontwikkelen van het verhaal en daar kunnen we hulp bij gebruiken. Als stagiair werk je aan het organiseren van bijeenkomsten en lever je samen met het team input voor het verhaal en de tentoonstelling.Het betreft een fulltime stage (36-40 uur per week), waarbij je voornamelijk vanuit het

Ministerie (Rijnstraat in Den Haag) werkt. Daarnaast zullen de bezoeken naar Leeuwarden toenemen naarmate de tentoonstelling nadert. De duur van de stage wordt bepaald in overleg. Voor deze stage krijg je een stagevergoeding en is het ook mogelijk om een reispas aan te vragen. Mocht je interesse of vragen hebben? Neem contact met mij op via eileen.buiting@minienm.nl.

Het groot opererende projectontwikkelingsbedrijf AM zoekt een stagiair voor thematisch onderzoek. Wij ontwikkelen vooral woningen en commercieel vastgoed. Measure, de onderzoeksafdeling van AM, is op zoek naar een ambitieuze student die voor enkele maanden een onderzoek komt uitvoeren. Je krijgt zo een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van een projectontwikkelaar! Specifiek gaat het om de vraag welke wensen en behoeften er leven bij onze (potentiële) klanten met betrekking tot duurzaamheid van de woning en de woonomgeving, en hoe AM hier nog beter op in kan spelen in haar projecten. Klik voor meer informatie: Stage thematisch onderzoek duurzaamheid bij AM.

Wij hebben regelmatig plaats voor gemotiveerde stagiairs voor een meeloopstage. Als stagiair(e) word je betrokken bij onderzoekswerk op het gebied van woonvisies, woningmarktonderzoek, wijkplannen e.d. voor gemeenten, woningcorporaties en de rijksoverheid. Bij Companen krijg je de kans om brede praktijkervaring op te doen. Of het nu gaat om de verwerking en analyse van enquêteresultaten in het kader van woonwensenonderzoek, of het bieden van ondersteuning in interactieve trajecten met bewoners in het kader van een wijkplan. Klik voor meer informatie op het kopje ”Stage Companen”, het betreft een stage in het najaar (vanaf september) 2017.