V.U.G.S. Carrière

Carrièrekalender

Gedurende het verenigingsjaar worden er verschillende carrièregerichte activiteiten georganiseerd. Op deze pagina worden de activiteiten gepresenteerd. Mocht u vragen hebben over een bepaalde activiteit, kunt u altijd contact opnemen!

4 juni – Inhousedag ITC groep

13 juni – Lunchlezing Ecorys


4 juni – Inhousedag ITC groep

Ben je benieuwd wat je kan doen na je studie Sociale geografie en/of planologie? Of heb je geen flauw idee, maar wil je gewoon een middag weg van het BBG? Alle V.U.G.S.-ers in het laatste jaar van hun bachelor of die bezig zijn met hun masterstudie zijn van harte welkom om een middag mee te kijken bij ITC Groep. Want V.U.G.S. en ITC Groep blijkt een goede combinatie, inmiddels zijn er 5 V.U.G.S.-ers na hun studie bij ons terecht gekomen en schrijft de 6e zijn masterscriptie bij ons.

Een korte uitleg wat wij als ITC Groep doen: Wij helpen (voornamelijk bouw- en infra)bedrijven op verschillende manieren. Als overheden opdrachten uitschrijven dan kunnen bouwbedrijven hierop inschrijven: de zogenaamde aanbestedingsperiode. De aannemer moet de overheid niet alleen zijn prijs laten weten, maar ook een strategie presenteren die beschrijft waarom die partij de beste is voor de opdracht. ITC Groep helpt met de kwalitatieve kant van deze plannen waarin verschillende criteria naar voren kunnen komen, zoals risicobeheersing, duurzaamheid of communicatie met de omgeving. Overheden bepalen van tevoren hoe zwaar ze het kwalitatieve plan mee willen laten wegen in de aanbesteding en de criteria die de overheid meegeeft zijn vaak doorslaggevend om een project binnen te halen. De projecten waar wij aan meewerken variëren onderling enorm, met projectbudgetten tussen de 1 en 200 miljoen en een variërend van de bouw van een school tot de reorganisatie van een hele wijk.  
Daarnaast is ITC Groep ook tijdens de uitvoeringsfase van projecten actief, voornamelijk in het omgevingsmanagement. Wij hebben omgevingsmanagers in dienst die communiceren en schakelen tussen bewoners, organisaties of ondernemers in een wijk tijdens de uitvoering van een project. Communicatie naar de omgeving kan voor bouwbedrijven een grote uitdaging zijn, wij helpen ze hier graag bij!

Jullie zijn allemaal welkom om een middag de wereld van aanbestedingen en omgevingsmanagement te ervaren op ons kantoor in Woerden. Het programma is als volgt:

12.30 uur: Lunch
13.15 uur: Presentatie door ITC
14.00 uur: Case
16.00 uur: Presentatie door studenten
16.30 uur: Jury uitslag
16.45 uur: Champagne en borrel


13 juni – Lunchlezing Ecorys

Veel geografen komen na hun studie terecht bij de overheid, zoals gemeenten en ministeries. Maar dat hoeft niet per se! Ook adviesbureaus zijn een populaire werkgever van afgestudeerd sociaal-geografen. Ecorys is daar een voorbeeld van als economisch adviesbureau op het snijvlak van vele maatschappelijke thema’s zoals ruimte, energie en klimaat, het sociaal domein enzovoort.

Twee consultants van Ecorys, Erik van Ossenbruggen en Luc Heestermans (allebei alumni van V.U.G.S.) komen vertellen over hun werk. Daarbij nemen ze jou mee in hun onderzoeks- en adviesprojecten. Zij werken aan heel diverse onderwerpen, maar tijdens de lunchlezing zal het thema “circulaire economie” centraal staan: een van de hot items bij gemeenten en andere stakeholders tegenwoordig. Erik en Luc laten zien wat voor projecten bij Ecorys voorbijkomen – in het algemeen en daarna specifiek rondom circulaire economie – waarna je aan de slag gaat met een concrete case: een daadwerkelijk project waar Ecorys mee bezig is. Je gaat daarbij zelf nadenken over hoe zo’n project uitgevoerd kan worden. Een leuke introductie in het werken bij adviesbureaus!